maanantai 30. heinäkuuta 2012

22h risteilyt Tallinnaan! Unelmiesi reissu vai pelkkä painajainen?

Muista syödä laivalla hyvin ennen illan rientoja..
Menneinä vuosina ja vielä nykyäänkin 22h risteilyt Tallinnaan ovat olleet supersuosittu risteilymatkustamismuoto ja eikä näille 22 tunnin Tallinnan risteilyn suosiolle näy loppua. Mutta ovatko nämä lyhyet Tallinnan risteilyt pelkkää hauskanpitoa vai silkkaa painajaista?

Ihan ensiksi voin sanoa että jos olet itse kiinnostunut hankkimaan kokemuksia 22 tunnin risteilyiltä niin ei muuta kuin mars laivaan, omat kokemukset ovat kuitenkin aina hauskimpia. Jotta et maksaisi risteilymatkastasi liikaa niin kannattaa aina katsastaa tämän hetken halvimmat Tallinnan risteilyt.

Mitä pakata mukaan Tallinnan 22h risteilylle?


Lyhyessä risteilyssä on se hyvä puoli että et juurikaan tarvitse kolikkokukkaroa suurempaa matkalaukkua koska pääset suoraan herättyäsi jo kotimatkalle. Mutta toki on hyvä pitää joitakin muistisääntöjä jotta et aivan tyhjin käsin matkaan lähde..

Pakolliset matkatavarat Tallinnaan


  • Rahaa tarvitset 22h risteilyllä todennäköisesti paljon. Vaikka Tallinnan laivoilla kuten esim. Baltic Princessillä onkin huomattavasti halvempaa kuin maissa, niin se ei tarkoita ettetkö saisi euron jos toisenkin kulumaan merimatkasi aikana.
  • Passi tai EU.n henkilökortti. Vaikka rajat on auki täytyy henkilöllisyys silti olla valmis todistamaan rajalla. Tämä saattaa tulevaisuudessa poistua mutta toistaiseksi se on pakollinen.
  • Rento asenne. Jos lähdet 22h Tallinnan risteilylle jäykällä asenteella niin veikkaan että kannattaa mieluummin jäädä kotiin. Ihmiset nauttivat alkoholia Tallinnan laivoilla melko runsaasti ja jos pinnasi on jo valmiiksi kireällä niin humalaisten suomalaisten sekoilun katsominen tuskin saa sitä löystymään tuumaakaan.

Tallinnan laivojen yökerhoissa sattuu ja tapahtuu

Vapaaehtoiset matkatavarat


  • Hammasharja muut kauneudenhoitotuotteet. Jos laitat itsesi nätiksi/komeaksi jo ennen kuin astut laivaan niin et näitä välttämättä tarvitse ellet sitten välttämättä haluaa ehostaa itseäsi myös ennen kotimatkaa.
  • Vaihtovaatteet. Jos haluat vaihtaa vaatteet aamulla niin silloin tarvitset vaihtovaatteita ellet sitten osta niitä laivan Tax Free myymälästä. Jos tapaat nauttia alkoholia erittäin runsaasti niin tällöin vaihtovaatteiden mukaan ottaminen voi olla järkevää koska “vahinkoja” voi aina sattua kovassa humalatilassa.

Omia kokemuksiani Tallinnan 22 tunnin risteilyiltä


Olen käynyt ko. laivamatkoilla melko useasti jos en viime vuosina tosin enää niin usein. Kokemukseni ovat että näillä reissuilla täytyy todellakin ottaa rennosti ja hyväksyä se että ihmiset käyttäytyvät laivalla usein kuin.. Noh, en oikein keksi ketkä (tai mitkä) käyttäytyisivät yhtä huonosti. Kuitenkin, siis jos haluat nauttia reissusta niin älä ota liikaa stressiä siitä jos joku tönäisee kaljat päällesi laivan yökerhossa tai jos joku on sattunut oksentamaan hytinoveanne vasten.

Eli ei muuta kuin hauskoja (ei painajaisia) kokemuksia teille kaikille Tallinnan 22h risteilyille lähteville. Ja lopuksi voitte vielä katsella vaikkapa kuvia Tallinnasta.

Niin ja muistakaa, voitte jakaa omat kokemuksenne 22h risteilyiltä kommentoimalla, kiitos ja kuulemiin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti