perjantai 27. huhtikuuta 2012

Matkakertomus – Peru, Lima 10.3 – 28.3.2012

Mirafloresin aluetta Limassa ilta-aikaan
Eli tässä pientä matkakertomusta matkaltamme Limaan, Perun pääkaupunkiin! Välilaskumme oli jenkkien puolella mutta kaikki sujui ihan hyvin vaikka Mikko vähän pelkäsikin että yhdysvaltalaisviranomaiset tutkii sen jalkovälin vähän liiankin tarkkaan kun siellä konetta vaihdoimme. Pääsimme kuitenkin jatkamaan matkaamme ja pian laskeuduimmekin jo Liman kansainväliselle lentokentälle jossa meitä odotti melkoinen kaaos. Ihmisiä oli kuin pipoa mikä ei sinäänsä ole ihme kun kuitenkin 10 miljoonan asukkaan kylä ja latinothan eivät luonteeltaan ole mitään kaikkein hiljaisimpia ihmisiä joten mölytaso Perun lentokentällä oli lähes korvia huumaava.

Hotelliin


Hotellimme Limassa sijaitsi turvallisen Mirafloresin alueella vaikka itselleni olisi ei-niin-turvallinen keskusta-alueen hotellikin kelvannut aivan hyvin. Mikko kuitenkin oli ottanut selvää että Liman keskusta ei olisi turvallinen turisteille joten halusi sitten välttämättä hotellin juuri Mirafloresin alueelta joka on kuulemma varakkaampien Perulaisten asuinalue ja näin ollen hyvin turvallinen jotta Mikkokin uskaltaa poistua hotellista auringonlaskun jälkeen.

1.päivä Perussa


Lähdimme sitten kiertelemään pois hotellilta ja vähän katsastamaan miltä Perulainen maailmanmeno näyttää ja ihan hyvältähän se näytti. Miraflores tosiaan oli vallan mukavaa seutua ja sieltä löytyi myös paljon ravintoloita sekä kauppoja ja ihan kunnon kauppakeskuksiakin joissa hinnatkin olivat kohdillaan. Mikon ostamat tennissukat maksoivat ainoastaan kolmanneksen siitä mitä Mikko olisi niistä joutunut suomessa maksamaan.

Myös ravintoloissa hinnat olivat huokeat. Itse tilasin ISON pihvin kaikilla lisukkeilla, pihvillä oli siis kokoa vähintään 300-400 grammaa ja lisukkeitakin oli todella runsaasti ja annos oli kaikin puolin erittäin maittava ja hintaa tuli siis ainoastaan noin 6-7 euron verran, todella halpaa jos minulta kysytään. Vastaavasta annoksesta suomessa olisin maksanut ainakin 30 euroa ellei ylikin jos jossakin hienossa paikassa olisi syönyt.

Peru, Lima – Yöelämä


Nuoret miehet kun on matkalla niin tottahan toki sitä tekee mieli tutustua hieman myös paikalliseen yöelämään. päätimme lähteä hieman sivuun hotellimme lähettyviltä koska olimme ottaneet selvää että siellä sijaitsee Liman parhaat baarit ja yökerhot ja niinhän sillä toden totta olikin.. Baareja ja yökerhoja vieri vieressä ja ihmisiä kadulla polttelemassa tupakkaa ja juomassa olutta kuin Helsingin vapussa konsanaan.

Naiset olivat toistaan kauniimpia ja myös pukeutuneet erittäin rohkeasti verrattuna suomalaisiin sisaruksiinsa. Itse tulinkin vallan hyvin juttuun paikallisten neitokaisten kanssa koska puhun Espanjaa melko sujuvasti ja vallan mielenkiintoisia keskusteluja kävimme.

Hintataso baareissa oli Perulaisen alhainen eli oluen eli cervezan sai noin parilla eurolla jos otti ison tuopin ja tämä siis laadukkaassa yökerhossa eikä missään räkälässä. Drinkitkään eivät kovin hintavia olleet vaikka Mikko vähän valittelikin kun joutui vaaleanpunaisesta drinksustaan pulittamaan noin viittä euroa vastaavan summan paikallista Liman valuuttaa.

Loppu – Slut

Tässä Perun hotellimme ulkopuolelta

Kaikki hyvä loppuu aikanaan eikä meidän Perun matkamme ole poikkeus tähän kultaiseen sääntöön. Palasimme onnellisesti takaisin Suomeen ja muistot Limasta ovat pääasiallisesti hyviä. ketään ei ryöstetty ja kaikki nautimme matkastamme. Saa nähdä minne virta vie seuraavaksi vai uimmeko vastavirtaan mutta tämä oli siis matkakertomus perun pääkaupungista Limasta ja tämä raportti loppuu tähän, kiitos!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti